Future Future Fund

Emergency and Reconstruction NGOs` Association

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Рейнсалу: Людству потрібен новий Нюрнберг

UFFUA: a world that comes together to help war affected people in Ukraine rapidly get the humanitarian assistance and protection they need

Рейнсалу
Урмас Рейнсалу під час візиту в Україну. Автор: Valisministeerium

За агресію, що відбувається на території України, вище політичне і військове керівництво Росії, включно з президентом Володимиром Путіним, також має понести юридичну відповідальність, заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

За словами Рейнсалу, який під час візиту в Україну зустрівся з президентом, прем’єр-міністром і міністром закордонних справ країни, було домовлено, що Естонія допоможе Україні досягти міжнародної угоди, яку політичне і військове керівництво Росії несе не тільки військову, а й юридичну відповідальність за організацію агресії.

“Це означає велику співпрацю на рівні країн, громадської думки та юристів і осіб, які приймають рішення; це вимагає досягнення міжнародних домовленостей. В Україні підготовлені певні проекти угод. /…/ Ми будемо це підтримувати”, – сказав Рейнсалу.

За словами Рейнсалу, інше питання полягає в тому, чи можна якось отримати з Росії найвище керівництво, наприклад Путіна.

“Але зрозуміло, що дипломатичний імунітет глави держави не поширюється на виконавців геноциду. Людству потрібен новий Нюрнберг”, – сказав він.

За словами Рейнсалу, необхідно дати зрозуміти країнам, які хочуть якомога швидше повернутися до нормальних відносин з Росією і Путіним, що це не нормальна ситуація, коли відносини можна швидко нормалізувати.

«Це питання геноциду, і спілкування на звичайному високому рівні з політиками, які здійснюють геноцид, не може бути новою нормою. Тому потрібна концепція юридичної відповідальності, вона має обрамляти наші відносини чи відсутність відносин з Росією, ” він сказав.

Рейнсалу зазначив, що оскільки безпека Естонії є «питанням життя і смерті, ми повинні наполегливо працювати, щоб переконати країни.

Realated
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Analytics

Putins Bumerang

Read article

Support the Ukraine  Humanitarian Appeal that caused by war

Read more

Medical Support for injured Ukrainians

Read more

Last Stories

Sign up for our Newsletter

UFF will not share your information with any outside organisation except when legally obliged to do so.

United Future Fund: Coordinating Role

The UFF will play a coordinating role for reconstruction of Ukrainian economy.

UFF: Interaction with Governmental Institutions

UFF is in close contact with governmental and para-governmental institutions across the world. 

United Future Fund: Partners in Ukraine

UFF is in close contact with its partners in Ukraine will use the donations received to provide much-needed extra humanitarian aid in this terrible war. 

Emergency and Reconstruction NGOs` Association